PROGRAM JOGE – TOP-FIT Celje

HOT JOGA

Hot joga je joga, ki se drži načel Bikram vadbe in se vadi v ogretem prostoru, kar omogoča boljše raztezanje, gibljivost, potenje (razstrupljanje) in zmanjša možnost poškodb. Vadba obsega več položajev, ki jih prilagodite vašim trenutnim zmožnostim. Bodite pripravljeni na potenje in občutek lahkotnosti ob koncu vadbe. Ta vadba dodobra očisti telo saj zaradi vročine izločimo večje količine potu. Pred samo vadbo poskrbite za dovolj vnosa tekočine in tudi na vadbo s seboj prinesite steklenico vode. Prav tako prinesite veliko brisačo in bodite oblečeni v tanka in lahka oblačila.

Lepota joge je v tem, da je primerna za vse. Vsak bo sposoben narediti nekaj, ne glede na to, kako “zategnjen” ali pa v “slabem stanju” misli, da je. Že to, da pridete in ste pripravljeni narediti prvi korak, je ogromno.

Na dan svoje vadbe spij dovolj vode. S seboj prinesi vodo ter brisačo. Obleci se udobno in v dvorano stopi s čim manj pričakovanji. Dovoli, da je vse kar se bo zgodilo zate, nepričakovano.

Hot joga je primerna za vse, tudi za začetnike. Toplota ima na telo terapevtski učinek in ga zdravi. V kolikor je potrebno, se v joga vadbo vključi modifikacije, s katerimi ti je lažje izvajati položaje.

Toplota v prostoru vam zaradi pospešenega krvnega obtoka po celem telesu zagotavlja edinstven terapevtski učinek. Toplota v joga sobi je vaša najboljša prijateljica, saj odpre telo in vam omogoča razteg mišic in sklepov! To vam bo pomagalo skozi vaje in zmanjšalo tveganje poškodb. Znoj pomaga kožo očistiti, hkrati pa deluje kot “hladilna naprava”. Bolj kot telo dela, bolj se poti, da ohranja normalno telesno temperaturo skozi celotno vadbo. Zato si med hot jogo znoja ne brišite s kože!

Seveda! Joga je “počasna medicina”, ki še kako deluje, vendar na dolgi rok. Ustvarite si redno joga vadbo in opazujte kako vsakokrat stopite malce dlje. Včasih je kakšen dan težek in z njim tako tudi vadba-a. Tudi to je v redu. Bodite potrpežljivi s svojim telesom in umom in si dajte priložno

Na žalost ne. Savasana je zadnji in skoraj najpomembnejši del tvoje joga vadbe, zato te vzpodbujamo, da v mirovanju ostaneš čim dlje. Kot protiutež hitremu in trdemu življenju je Savasana natanko tisto, kar potrebuješ vsakič znov

JOGA

Joga je več tisoč let stara praksa, ki združuje telesno vadbo, dihalne tehnike in meditacijo, da ustvari harmonijo v telesu in duhu.

Kaj pričakovati od vadbe:

  • Fleksibilnost in Moč: Joga vam bo pomagala izboljšati telesno moč in povečati gibljivost sklepov.
  • Sprostitev in Zmanjšanje Stresa: Učenje tehnik sproščanja in meditacije vam bo pomagalo obvladovati vsakodnevni stres.
  • Notranje Ravnovesje: Joga spodbuja notranje ravnovesje, ki vam omogoča boljše soočanje s življenjskimi izzivi.
  • Zdravje in Vitalnost: Redna vadba joge prispeva k boljšemu zdravju srca, izboljšanju dihalne funkcije in povečanju energije.

Za koga je vadba?

Joga je primerna za vse starosti in ravni telesne pripravljenosti. Naši inštruktorji so strokovno usposobljeni, da prilagodijo vadbo vašim potrebam, ne glede na to, ali ste začetnik ali izkušen/a jogist/jogistka.

Prijave na skupinske vadbe so vedno obvezne na https://topfit.ipoint.si. Vadba se izvaja ob udeležbi 6-ih udeleženev (max. 29)

Ekipa Top-Fit